Enligt Magnus Edman, vd för Halmstad flygplats, så var beskedet inte helt oväntat. Foto: SVT ARKIV

Flyg från Halmstad slutar gå till Bromma: ”Kommer inte som en blixt från en klar himmel”

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget BRA sluta flyga från Bromma nästa år och kommer istället att utgå från Arlanda. Något som även påverkar avgångarna från Halmstad flygplats.

– Målsättningen är att ha avgångar och en linje till Stockholm fortsättningsvis, säger Magnus Edman, vd för Halmstad city airport.

Det nya avtalet mellan BRA och SAS sträcker sig över sju år och träder i kraft vid årsskiftet.

– SAS har idag inget besked om trafik mellan Halmstad och Stockholm kan bli aktuell, mer än att det är under övervägande, säger Pia Herrera, presschef på SAS.

Beskedet om att flygtrafiken kommer att flyttas till Arlanda var inte helt oväntat, enligt Magnus Edman, vd för Halmstad city airport.

– Svenska inrikesmarknaden har inte gått bra sedan pandemin så det här beskedet kommer inte som en blixt från en klar himmel, säger Magnus Edman, något P4 Halland var först med att rapportera om.

Ägaren för BRA säger till SVT Nyheter att beslutet grundades i att det inte längre var lönsamt att driva verksamhet på Bromma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.