En tredelad bild, till höger och vänster två personer med blurrade ansikten som håller i vapen och i mitten SVT:s reporter Alice Loth.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera av männen döms dessutom för grovt vapenbrott. Hör SVT:s reporter Alice Loth förklara i klippet. Foto: SVT, polisens förundersökning

Flera unga män döms för förberedelse till mord – kopplingar till Foxtrotnätverket

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga män döms på flera punkter i målet med koppling till Foxtrotnätverket, bland annat för förberedelse till mord.

Under fredagen föll domen i Halmstads tingsrätt.

Männen, alla i 20-års åldern, har stått åtalade misstänkta för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Fyra av dem har kopplingar till Laholm och Halmstad.

Teg i förhör

Ett skott avlossades i en lägenhet i Sollentuna i mars förra året och blev starten på en lång utredning. Männen teg i förhör, men omfattande bevisning har funnits i deras telefoner.

I telefonerna ska det ha avslöjats att de förberedde ett mord på en okänd person när de befann sig i Sollentuna. Kammaråklagare Henrik Kindlund har tidigare sagt till SVT att ”de var där för att genomföra ett kontraktsmord”.

Männen förnekar gärningen förberedelse till mord.

Tre män med vapen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet visar vi hur de unga männen misstänks ha anslutit sig till Foxtrotnätverket. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.