Flera av Systembolagets butiker i södra Sverige har i sommar utsatts för stölder. Foto: Oscar Olsson/TT

Misstänkt stöldliga häktad – utreds även för inbrott i Systembolagsbutiker

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män häktades i onsdags vid Helsingborgs tingsrätt. Enligt Laholms tidning undersöks det nu om de misstänkta kan kopplas till den senaste tidens stöldvåg mot flera Systembolagsbutiker, bland annat i Laholm.

Tre av männen häktades under onsdagen för flera fall av grov stöld och den fjärde häktades för grovt häleri. Enligt uppgifter till Laholms tidning undersöker nu polisen om männen även kan kopplas till kassaskåpsstölder som drabbat flera Systembolagsbutiker i södra Sverige.

Flera grova stölder

De grova stölder som männen är misstänkta för ska ha ägt rum i bland annat Halmstad, Torekov och Båstad. Männen är i åldrarna 20-35 år och hemmahörande i nordvästra Skåne samt i Laholms kommun.

Systembolagsstölder utreds

Kammaråklagare Sofia Seijsing bekräftar för tidningen att utredningen handlar om ett 20-tal ytterligare grova stölder – däribland Systembolagskupperna.

– Den kopplingen är såklart något vi tittar på just nu. Vi undersöker om det finns likheter för att kunna knyta dem till det, men det är inget som de delgivits misstanke om ännu, säger hon till Laholms tidning.

SVT söker åklagaren.

Se vilka systembolag som utsatts och hör polisen om stölderna i klippet nedan.

En bild på ett systembolag som har fått stänga på grund av inbrotten i södra Sverige.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad vet vi om inbrotten just nu? Hör polisens presstalesperson Nils Norling och SVT:s reporter förklara i videon. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.