Det har varit flera inbrott mot Systembolagets butiker i södra Sverige under sommaren. Foto: Adam Wännman Zetterqvist/SVT

Systembolaget i Sävsjö stängt efter inbrott

Uppdaterad
Publicerad

Systembolagets butik i Sävsjö håller stängt för teknisk utredning efter ett inbrott. Polisen undersöker nu om det finns kopplingar till andra inbrott i södra Sverige tidigare i sommar.

Butiken i Sävsjö kommer att hålla stängt under måndagen på grund av den pågående tekniska utredningen. Det meddelar Teodor Almqvist, pressansvarig på Systembolaget.

– Vi behöver tid för att få en klar bild av vad som har hänt. Av säkerhetsskäl kan jag dock inte gå in på några detaljer, säger han.

Inbrottstrenden har varit påtaglig under sommaren. I början av juli skedde inbrott i butiker i Gnosjö, Tranemo och Hylte, alla under samma natt. Under den gångna helgen drabbades även Torsås i Kalmar län. Om det finns något samband med dessa tidigare rån är fortfarande oklart, enligt polisens presstalesperson Angelica Forsberg.

– Om vi hittar något samband kommer vi naturligtvis att undersöka det vidare. Just nu fokuserar vi på att säkra bevis och se var det leder, säger hon.

Vad som eventuellt har stulits i Sävsjö är ännu oklart. Systembolaget hoppas öppna butiken igen under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.