Moa Westeson är en av tre producenter som ska göra filmen om Halmstad-bandet Gyllene Tider.
– Castingen är superviktig, att vi får skådespelare som kan axla rollerna, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moa Westeson är en av tre producenter som ska göra filmen om Halmstad-bandet Gyllene Tider. – Castingen är superviktig, att vi får skådespelare som kan axla rollerna, säger hon. Foto: Carl Bengtsson/Fredrik Hjerling

Gyllene Tider-film spelas in i Halmstad: ”En nationalskatt”

Uppdaterad
Publicerad

En ny film om Gyllene Tider kommer till stor del att spelas in i Halmstad. Det uppger producenten Moa Westeson i en första intervju om den kommande produktionen. Långfilmen ska skildra bandets resa från att vara ett okänt, lokalt band, till nationell framgång och kändisskap.

– Det här är en svensk nationalskatt och det gäller för oss att förvalta det här på bästa sätt för att kunna förmedla den här feelgood-historien, säger Moa Westeson.

Hon tillägger att hon ofta dansade till Gyllene Tiders musik i sin ungdom. Det var kärleken och intresset för bandet som förde henne samman med de två andra producenterna bakom filmen; Anni Faurbye Fernandez och Cindy Hanson. Vem som är regissör har ännu offentliggjorts.

Inspelning påbörjas 2022

Filmen om Gyllene Tider är en berättelse om att drömma stort och uppnå något ännu större. Med framgångarna följer glädje och lycka men också press, konflikter och tragiska händelser som utmanar bandet och tvingar dem att växa upp.

Planen är att inspelningen ska påbörjas under 2022.

I klippet berättar Moa Westeson om vad man vill skildra i filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.