21-åriga Halmstadstudenten Olivia Hiljegren i italienska Neapel. Foto: Privat

Olivia från Halmstad om livet i karantän: ”Dyster stämning”

Uppdaterad
Publicerad

Stängda parker, fotgängare som håller långa avstånd och dyster stämning. Så beskriver Olivia Hiljegren från Halmstad situationen i Neapel, där hon studerar. Sedan i tisdags har hela Italien försatts i karantän på grund av corona-viruset.

– Efter att karantänen verkställdes går i princip alla runt med munskydd och plasthandskar. Folk tar ut svängarna när de möter varandra och håller avstånd i köer, säger 21-åriga Olivia Hiljegren.

Hon kom till staden den första februari för att studera internationell marknadsföring fram till midsommar. Inte långt därefter började läget förändras.

Coronaviruset i Halland

Stannar kvar

Flera av hennes vänner har sedan tidigare åkt hem. Olivia själv funderade ett tag på att göra samma sak men har valde att stanna i Neapel med förhoppningen om att läget ska förbättras.

– Jag är inte särskilt orolig. Det är tråkigt att min utlandstermin inte riktigt blivit vad jag hade hoppats på, säger hon.

I klippet visar hon ögonblick från sin vardag i karantänen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet