Räddningstjänsten gjorde sig redo för vattenmassor – men vädret blev inte som väntat

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har regnvädret varit nyckfullt och räddningstjänsten stärkte upp sin beredskap på räddningscentralen. Allmänheten uppmanades att ta det försiktigt under dagen.

Söndagen beräknades bli en rejält blöt dag i södra Halland. Från SMHI hade det utfärdats en orange-vädervarning, för bland annat Laholm, Halmstad och Hylte. Länsstyrelsen hade möte med räddningstjänsten under söndagsförmiddagen om det kraftiga regnet, och en samverkan med bland annat Försvarsmakten och Trafikverket var planerad.

Från lunchtid ändrades dock vädervarningen till en gul över hela Halland och enligt SMHI blev vädret inte som planerat.

– Det kraftiga regnet kom inte, vilket var den prognos som visades under helgen, säger Marie Staerk som är meteorolog på SMHI.

Enligt Marie Staerk har vädervarningen främst märkts av på vissa platser söderut. Ängelholm och Helsingborg är två platser som drabbats av översvämningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.