Bild på kvinna som står i ett rum vid en tv-skärm och håller i en presentation. Kvinnan heter Linda Törner och är grundare av organisationen Women on Wednesday

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är ett komplement till Arbetsförmedlingen”, säger grundaren av Women on Wednesday Linda Törner. Totalt samlar organisationen nu 1 000 personer i fyra städer. Foto: Anna Palmgren/SVT

Har integrerat kvinnor i tio år – Wow från Halmstad sprids till fler städer

Publicerad

Arbetslösheten bland invandrarkvinnor ska bli lägre. Det har varit målet för Women on Wednesday, Wow, i Halmstad sedan starten för tio år sedan. Nu sprids deras arbete till flera svenska städer.

– Det är fantastiskt, säger Linda Törner, grundare av organisationen.

Sedan några månader tillbaka har organisationen Women on Wednesday, utöver i Halmstad, även börjat anordna träffar i Stockholm, Karlstad och Helsingborg. I nuläget är det pilotprojekt men tanken är att finnas där permanent.

Organisationen jobbar dels med möten mellan invandrarkvinnor och etablerade svenskar och dels genom modellen Onegoal. Där får kvinnorna personlig hjälp av volontärer att få ett jobb.

Hoppas på kommunal finansiering

I takt med att organisationen växer behövs en stadig finansiering. Hittills har de framför allt gått runt på olika donationer och projektpengar. Men förhoppningen är att få till samarbeten med kommunerna där de etablerar sig.

Hur ser organisationen på att de kan bli ett alternativ till Arbetsförmedlingen? I klippet ovan svarar Linda Törner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.