Killarna som spelar bandet Gyllene Tider i nya filmen ”Sommartider” står på en bro och blir fotograferade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag älskar musik, så konsertscenerna vi gjorde tyckte jag var överlägset bäst”, säger Ville Löfgren som spelar Mats ”MP” Persson i filmen om Gyllene tider. Foto: Emelie Skoog/SVT

Hör skådisarna inför premiären av ”Sommartider”: ”Det känns som på riktigt”

Publicerad

Hur är det att gestalta ett band som fortfarande är aktivt? Och vilken är favoritlåten av Gyllene Tider? SVT tog tempen på skådespelarna Valdemar Wahlbeck och Ville Löfgren inför premiären av filmen ”Sommartider”.

Under onsdagen är det premiär för filmen ”Sommartider” – en skildring av Gyllene Tiders resa mot att bli en av vår tids största popsensationer.

Starta klippet ovan för att höra Valdemar Wahlbeck och Ville Löfgren som spelar Per Gessle och Mats ”MP” Persson om hur det är att gestalta ett band som fortfarande är aktivt.

Bandmedlemmarna i Gyllene Tider har jobbat i ett nära samarbete med både skådespelarna och regissör Per Simonsson.

Starta klippet nedan för att se klipp från filmen och höra Per Simonsson berätta varför han ville göra filmen om Gyllene Tider.

Skådespelarna till Sommartiden, filmen om Gyllene Tider, sitter på en bänk.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När filmen om Gyllene Tider nu har släppts är både skådespelare och regissör spända och glada. Foto: Emelie Skoog/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.