En person pekar på en TV-skärm som visar en informationsruta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är ingen som vet någonting”. Häng med till Margareta Torkelsson som i flera dagar försökte få ut information om varför flera i området saknade TV-kanaler. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Hundratals i Bua utan tv i flera dagar – ”Bedrövligt”

Publicerad

240 hushåll i Bua utanför Varberg var utan tv-kanaler i åtta dagar. Trots flera påtryckningar och felanmälningar hos båda nätoperatör och tv-leverantör fick boende knapphändig information.

– Ingen vill ta tag i det, säger Rune Davidsson, framför sin tv utan kanaler.

De boende kontaktade operatören, som ansvarar för nätet, leverantören som ansvarar för tv-uppkopplingen och även bostadsbolaget. Men ingen kunde ge en information på varför det dröjde att få ordning på tv-problemet.

Se uppgivenheten bland de boende i inslaget ovan.

Leverantören ”Bristfälligt information”

– Den informationen som gått ut på hemsidan har varit bristfällig, säger Anton Pehrson, driftchef vid tv-leverantören Kalejdo.

Efter åtta dagar har problemet lösts.

Att det inte gick snabbare berodde på att det faktiska problemet missades då Kalejdo antog att tv-störningarna berodde på ett planerat nätarbete från nätoperatören iTux. I själva verket var det ett större problem hos iTux som de inte kände till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.