Arkivbild på bilstranden i Laholm. Foto: SVT

Inget kommunbidrag till kampen för resning om bilstranden i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Strand för alla får inget ekonomiskt bidrag till sin kamp för att få till en resning av frågan om bilförbud på stranden. Det har Laholms kommun bestämt.

– Det skulle strida mot regelverket, säger Ove Bengtsson (C).

Kommunen har bedömt att det skulle strida mot lagen att ge föreningen bidraget.

– Det hade stridit mot vårt regelverk när det gäller bidrag till föreningar och mot likställighetsprincipen i kommunallagen, ger man till den ena så måste man ge det till andra föreningar också, säger Ove Bengtsson (C), kommunstyrelsen ordförande.

Bilstranden i Laholm

Beslutet kommer efter att föreningen Strand för alla bett Laholms kommun om ekonomisk hjälp för att göra en konsekvensanalys kopplad till bilförbudet, vilken man hoppas ska vara till hjälp vid en begäran om resning.

– Får de resning så tycker både jag och flera partier i kommunen att det vore bra, det här beslutet har tagit själen ur laholmarna, säger Ove Bengtsson (C).

”Vi klarar det ändå”

Kommunen ansöker nu om olika undantag från förbudet, bland annat för båtiläggningsplatser. Frågan om nya parkeringsmöjligheter utreds av kommunens tjänstemän.

Mats Olofsson, ordförande i Strand för alla, menar att det ekonomiska stödet inte är nödvändigt.

– Vi klarar det ändå, säger Mats Olofsson, om att den ekonomiska hjälpen uteblir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilstranden i Laholm

Mer i ämnet