Jennifer Ehlde kommunikatör på Halmstad kommun står framför centralstationen i Halmstad med en cykel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hoppas på en långsiktig förändring”. Jennifer Ehldre är kommunikatör på Halmstad kommun och berättar om deras cykelkampanj. Foto: Rebecka Block/SVT

Kampanj ska få fler att välja cykeln i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Gratis cykelservice, guidad cykeltur och standup om bilfritt liv. Under vecka 38 har Halmstad kommun en kampanj för att få fler att välja cykeln och resa hållbart.

– Man skjutsar barn i mycket högra utsträckning idag, säger Jennifer Ehlde, kommunikatör på Halmstad kommun.

Kampanjen är Halmstad kommuns deltagande i Europeiska mobilitetsveckan som är ett initiativ från EU för att få fler att gå och öka resandet med cykel och kollektivtrafik.

Framförallt vill Halmstad att invånare gör färre korta resor med bil. Vid resor kortare än en kilometer väljer 32 procent av Halmstadborna idag bilen, enligt kommunen.

Kommunen är med i Europeiska mobilitetsveckan sedan flera år tillbaka, men enligt kommunikatör Jennifer Ehlde har de valt att satsa lite extra detta året.

I klippet ovan berättar hon mer om kampanjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.