– Herregud, så stolt och tacksam. I ett rum fullt av gastronomins legendarer, briljanta kockar jag sett upp till under min karriär och gör fortsatt i dag så blir jag tilldelad denna fantastiska utmärkelse. Vilken dag!, skriver den hallänske konditorn i ett inlägg på sociala medier.
Hederspriset delas ut till personer som främjar den nordiska matkonstens utveckling. Motiveringen till Mys pris lyder: My kompromissar inte. Hundra procent ekologiskt och så lokalt som det någonsin går är två ledord. Glädje, ödmjukhet, energi, yrkeskunskap samt ett stort generöst hjärta är diplomandens egenskaper.
De sista orden värmer extra mycket, skriver hon i inlägget.
– Man kommer ingenstans utan att ha ett generöst hjärta ju.
Pour le Mérite Gastronomique delas ut av vänföreningen Sandahl Foundation, som verkat för den nordiska gastronomins utveckling sedan år 1962.
I klippet under visar My Feldt hemligheten bakom den perfekta semlan.