Bild på en man utanför en byggnad i tegel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det kunde nog hänt vem som helst”. Så säger Anders Einarsson efter händelsen. Hör mer i klippet ovan. Foto: SVT

Laholms kommunchef körde rattfull – ”Det var dumt”

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommunchef Anders Einarsson körde rattfull och blev tagen av polis med 0,24 promille i blodet tidigare i veckan.

– Det var dumt och det var fel, säger han till P4 Halland.

Hör Anders Einarsson förklara sig i inslaget ovan. I klippet hör du även kommunstyrelsens ordförande om hur detta påverkar förtroendet för kommunchefen.

2019 anställde kommunstyrelsen Anders Einarsson till kommunchef. Ordförande för kommunstyrelsen Ove Bengtsson (C), säger att han trots händelsen har fortsatt förtroende för Einarsson.

Påverkar förtroendet

Roland Norrman från oppositionspartiet Medborgerlig samling i Laholm menar dock att kommunen bör utreda händelsen vidare.

– Tillsvidare har han inte det förtroendet han hade innan, säger Roland Norrman (MED) till SVT.

Kommunens högst uppsatte tjänsteman

Anders Einarsson har flera tunga uppgifter som kommunchef. Han räknas som kommunens högste tjänsteman och är chef för flera förvaltningschefer.

Han är även chef för kommunstyrelsens förvaltning, som arbetar med frågor som rör upphandling, näringsliv och personalförsörjning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.