Bild på Leif GW Persson i en tv-studio.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Leif GW Persson tänker om fallet där en kropp dök upp i fiskares nät. Foto: SVT/Polisen

Leif GW om mysteriet med uppfiskade kroppen utanför Onsala

Uppdaterad
Publicerad

Under flera veckor har polisen utan framgång försökt identifiera den kropp som fiskades upp ur vattnet utanför Onsala. I SVT-programmet ”Veckan” kommenterar nu kriminologen Leif GW Persson fallet.

I mitten av juni fick kräftfiskare upp en människokropp när de drog upp sitt nät från havet.

Det är oklart hur och varför mannen dött, men polisen har utrett ärendet som mord. Men efter att Rättsmedicinalverket undersökt kroppen menar polisen nu att det inte finns något som tyder på mord.

– Brott är en mycket sällsynt förklaring till sådant här, säger Leif GW Persson i programmet ”Veckan”.

Oklart vem mannen är

Polisen har utan resultat sökt i svenska och utländska register efter matchningar med mannens DNA. Nu pågår också en tandanalys för att fastställa mannens ålder.

Svårigheterna med att fastställa mannens identitet har nu också lett till att polisen gått ut med mannens kläder och efterlyst tips.

Polisen hoppas att kläder ska hjälpa till att identifiera uppfiskad kropp

En bild på en vit sko med svart och röd rand. En bild på ett svart skärp och en bild på en svart skjorta. Kläderna ska tillhört mannen som fiskades upp från havet i norra Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dessa kläder bar mannen när han hittades. Se vilka bilder som polisen går ut med i klippet och hör utredare Cecilia Bergsten om polisens arbete. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.