• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Gåsagången 42 Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i ett flervåningshus med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Branden på Knäredssågen i Laholms kommun släcktes efter att sprinklersystemet utlösts. Foto: Privat

Man frias från misstanke om grov mordbrand på Knäredssågen

Publicerad

Den man som åtalats misstänkt för fyra fall av mordbrand i Knäred frias från brott. Enligt rätten har mannen begått handlingarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Det var i mars i år som det utbröt en brand på Knäredssågen och travar med virke fattade eld. En man i 30-årsåldern häktades för händelsen och ytterligare tre fall av mordbrand.

Frias och slipper straff

Övervakningsfilmer, mannens dna och flisor i hans kläder kunde användas som bevisning. Enligt rätten är det ställt bortom rimligt tvivel att mannen anlade tre av de fyra mordbränder han åtalats för.

I domen skriver rätten att det enligt den rättspsykiatriska undersökningen finns medicinska förutsättningar för att överlämna mannen till vården. Något straff får mannen dock inte, eftersom åklagaren inte kunnat bevisa att mannen begick gärningarna med uppsåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.