Efter att eleverna på Falkenbergs gymnasieskola gått hem under tisdagen söktes skolan igenom med narkotikahund. Bilden är inte från Falkenbergs gymnasieskola. Foto: Andreas Hillergren/TT

Spår av narkotika hittat på gymnasieskola i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen hittades spår av narkotika vid en sökinsats på Falkenbergs gymnasieskola.

Vid insatsen användes en specialtränad hund som hittade spår av narkotika i ett elevskåp, samt spår av narkotika på allmän plats.

Polisens kopplades in i ärendet men beslutade att inte starta en utredning.

– Det hittades en påse med rester av vad man misstänkte var narkotika. Det var så pass lite att man inte kan konstatera vad det är, säger Ulrica Strömkvist, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Maria Nebel, verksamhetschef på skolan, säger till SVT att sökinsatsen inte föranleddes av någon särskild händelse utan ingick i skolans regelmässiga arbete mot droger.

– För oss är det viktigt att det finns en trygg skolmiljö. Det är en förutsättning för att eleverna ska må bra. Det ska vara fritt från droger, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.