• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Gåsagången 42 Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i ett flervåningshus med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

En splitbild. På ena sidan står en man, på andra sidan syns en lastbil köra i hög fart.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Klimatfrågan är en ödesfråga för oss” – säger Martin Gometz. Starta klippet för att höra om vad satsningen med vätgastankstationer innebär. Foto: Ella Persson/SVT

Ny tankstation för vätgas planeras i Halmstad: ”Jätteviktigt”

Publicerad

224 miljoner kronor – det är vad Naturvårdsverket har beviljat i stöd till tolv nya vätgastankstationer runt om i landet. Och en av stationerna som planeras att byggas ligger i Halmstad.

– Det kan behövas den här typen av stöd för att man ska våga investera i det här, säger Martin Gometz, energi- och klimathandläggare vid Länsstyrelsen i Halland.

Stationerna kommer att riktas mot tunga fordon och kommer göra det möjligt att köra vätgasdrivna transporter genom Sverige, enligt Naturvårdsverket.

Satsningen är en del av Klimatklivet – ett investeringsstöd som är delfinaniserat av EU och som ska göra det möjligt att att satsa på en grön omställning och fossilfri framtidsteknik.

”Klimatfrågan är en ödesfråga för oss” – säger Martin Gometz. Starta klippet för att höra om vad satsningen med vätgastankstationer innebär.

I Halmstad är det företaget PS Energi AB:s planerade tankstation som beviljats stöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.