Skotthål i entrésnurran på Kungsmässan i Kungsbacka. Efter skottlossningen där en person blev skjuten inne i en butik på gallerian.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två butiker har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket gällande psykisk chock efter skjutningen på Kungsmässan i början av oktober. I klippet berättar SVT:s reporter. Foto: Casper Sewerin/SVT

Personal på Kungsmässan i chock efter skjutningen – anmäler till Arbetsmiljöverket

Uppdaterad
Publicerad

Företagen som har lokaler mitt emot den butik där skottlossningen ägde rum på Kungsmässan i början av oktober har gjort anmälningar till Arbetsmiljöverket gällande psykisk chock.

En butik i köpcentrumet har satt upp flera skyltar där de ber om att man inte ska prata med deras personal om det inträffade.

När SVT:s reporter var på plats en dryg vecka efter händelsen var det få anställda på köpcentrumet som ville prata om händelsen.

Skottlossning på Kungsmässan

– En person som jobbade den aktuella dagen säger att det helt enkelt är för jobbigt.

Anmälde till Arbetsmiljöverket

Butikerna som ligger i nära anslutning till butiken där en man sköts har också gjort anmälningar till Arbetsmiljöverket gällande psykisk chock.

”Våra medarbetare är okej men självklart skakade av händelsen” skriver en av butikerna i anmälan till arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning på Kungsmässan

Mer i ämnet