Personal på Kimbogårdens förskola

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur kan barn använda digitala verktyg i förskolan? Vilka för- och nackdelar finns? Här visar personal på Kimbogårdens förskola hur de tänker och arbetar. Foto: Stina Johansson/SVT

Personalen om skärmar i förskolan: ”Hoppas vi blir mer och mer skärmfria”

Publicerad

Färre skärmar innebär inga hinder för undervisningen. Det anser personal på Kimbogårdens förskola i Halmstad som har minskat användandet av surfplattor.

Halmstads kommun ska göra en översyn av digitala verktyg i förskolorna. Tanken är att antalet surfplattor ska minska och att de som blir kvar ska användas på ett bättre sätt.

Kimbogårdens förskola i Halmstad har dragit ner på användandet av surfplattor i undervisningen och personal som SVT Nyheter Halland pratat med tror inte att färre skärmar på förskolor får negativa konsekvenser.

– Vi har fått tillgodose oss ny forskning som säger att skärmtiden är för stor bland barnen och med tiden har vi blivit mer restriktiva kring det, säger Linda Pettersson, förskollärare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.