Det nya hotellet väntas slå upp portarna för gäster sommaren 2025. I bild: Petter Stordalen och en illustration av det planerade hotellet. Foto: SVT/Falkenbergs kommun, MOD Arkitekter illustration av hotell.

Petter Stordalen bygger hotell i Falkenberg

Publicerad

Petter Stordalen öppnar en ny hotellkedja och det första hotellet i den kedjan kommer att etableras i Falkenberg. Målgrupp är folk i farten.

Det nya hotellet väntas slå upp portarna för gäster sommaren 2025 och kommer att etableras vid motet intill E6:an. Fokuset kommer bland annat vara att locka bilburna resenärer och planeras att ha 151 rum och det innebär flera nya jobbtillfällen.

– Bilburna resenärer, idrottslag och familjer i kläm mellan bostadsbyten och renoveringar är en tydlig grupp som slarvats bort genom åren, säger Petter Stordalen i pressmeddelandet.

Det är inte första gången Petter Stordalen är inblandad i hotellplaner i Halland. Han har även planer på hotellbygge i nya stadsdelen Västerport i Varberg.

Petter Stordalen berättar i klippet ovan om planen med det nya hotellet i Varberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Petter Stordalen berättar i klippet ovan om planen med det nya hotellet i Varberg. Foto: SVT/Fredblad Arkitekter AB

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.