En detaljrik illustration av en stadsscenen i Halmstad som visar en vy över stadens arkitektur och infrastruktur. Byggnader av olika höjd och stil är synliga, och järnvägsspåren korsar stadsmiljön. Gator och trafik är utmärkta med kontrasterande färger, där stadens landskap smälter samman med en vidsträckt horisont i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nya gångbroar, mer grönområden och innovativa företagsetableringar. Så ser visionen kring det nya stationsområdet i Halmstad ut. Foto: Sweco

Så kan Halmstads nya station se ut – nu ska invånare tycka till

Uppdaterad
Publicerad

Ett resecentrum för att knyta ihop lokalbuss, regionbuss och tågtrafik – det är ett av målen med Halmstads nya stationsområde. Nu presenteras skisserna och det är dags för invånarna att säga sitt.

Utöver ett centrum för resande är tanken också att kringliggande byggnader ska inrymma kontorslokaler.

– Vi vill att det ska vara en nod med etableringar av innovativa företag. Här finns en bred arbetsmarknad och det är lätt för personer från Göteborg och Helsingborg att pendla in, säger Stefan Pålsson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.