Bo Persson, Samhällsföreningens representant i Oskarström. Foto: SVT

Samhällsföreningens planer försvann i branden

Uppdaterad
Publicerad

Under natten totalförstördes den nedlagda Maredsskolan i Oskarström och det är ännu oklart vad som orsakat branden. Samhällsföreningen har länge velat använda lokalerna som stått tomma under många år.

– Lokalerna har varit tomma i säkert 15 år och vi ville verkligen att man skulle ta till vara på den gamla byggnaden. Alla här i närheten har en relation till byggnaden men nu är den borta, säger Bo Persson, Samhällsföreningens representant, som P4 Halland var först med att prata med.

Varit i kontakt med kommunen

Samhällsföreningen har varit i kontakt med kommunen ett flertal gången och försökt få någon slags verksamhet i lokalerna.

Bo Persson, Samhällsföreningens representant i Oskarström. Foto: SVT

LÄS MER: Brand i nedlagd skola i Oskarström

– Men det har aldrig hänt något. Tänk om det var verksamhet här nu, då kanske detta aldrig hade hänt. Det är klart det är jättetråkigt att det gick såhär långt, säger han.

Märkte av branden inatt

Under natten var Bo Perssons hustru ute med hunden och det var då de märkte av branden.

– Sen kunde vi läsa mer om det på sociala medier, men annars bor vi på andra sidan och såg aldrig själva branden. Nu får vi se vad som händer framöver helt enkelt. Byggnaden är ju borta, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.