En delad bild. Till vänster syns en person i en röd säkerhetsväst med en hamn i bakgrunden. Till höger visas en motorbåt som färdas på en vattenyta, med en gul båt som har texten ”sjöräddning” på sidan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sommarens sjöräddningslarm där människor drivit ut på SUP är ett nytt fenomen för sjöräddningssällskapet i Grötvik. I klippet berättar stationsansvarig Stefan Westman om när de fått rädda barn som drivit långt ut. Foto: Peter Osterberger/SVT

Sjöräddningen varnar: Allt fler tillbud med SUP-brädor

Publicerad

När sommaren summeras noterar Sjöräddningssällskapet i Grötvik en ny negativ trend. Det handlar om personer på SUP-brädor som driver ut långt till havs och tvingar sjöräddarna att rycka ut.

– Det är ett helt nytt fenomen, säger Stefan Westman, stationsansvarig i Grötvik i Halmstad.

I klippet berättar han hur de fått rädda barn, som befunnit sig på en SUP-bräda utan flytväst.

– Man ska ha respekt för havet och vara beredd på att brädan beter sig annorlunda längre ut i havet än på lugnt vatten, säger Stefan Westman som uppmanar alla på SUP-bräda att bära flytväst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.