Arrangörerna för Varberg för Musikhjälpen Calle Karlsson och Lisa Larsson framför evenemangslokalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arrangörerna Calle Karlsson och Lisa Larsson är glada och tacksamma över årets evenemang. Hör dem berätta och se hur det såg ut under Varberg för Musikhjälpen i klippet. Foto: Stina Johansson/SVT

Starkt stöd för insamlingen Varberg för Musikhjälpen 2023

Uppdaterad
Publicerad

Insamlingen Varberg för Musikhjälpen slog rekord i år. Eventet bidrar numer med en av de största insamlingsbössorna i landet och stödet från privatpersoner var denna gång större än någonsin enligt arrangörerna.

För sjunde året hölls insamlingen Varberg för Musikhjälpen vid torget i Varberg under fredagen och lördagen.

Se hur det såg ut i klippet ovan.

Har blivit större genom åren

Evenemanget engagerar många och på söndagseftermiddagen hade man fått in drygt 415 000 kronor vilket slår förra årets insamlingsrekord på 404 000 kronor. Summan placerade även Varberg för Musikhjälpen på femte plats på topplistan över de bössor som samlat in mest pengar i landet.

– Det är helt fantastiskt att se i dessa tuffa tider att folk tillsammans vill göra denna mörka värld bättre, säger Lisa Larsson från Fantastiska underhållningsbandet som är värdar för Varberg för Musikhjälpen.

Musikhjälpen avslutas klockan 20.00 på söndagskvällen.

Fakta: Musikhjälpen

En decembervecka om året arrangeras Musikhjälpen i kampen mot en mänsklig katastrof. Tre programledare blir inlåsta i en glasbur på ett torg för att sända radio och tv dygnet runt i 144 timmar.

Artister och engagerade personer går ihop för att sprida kunskap och samla in pengar. Musikhjälpen görs av P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. I år hålls det i Växjö och temat är att ”Ingen ska behöva dö av hunger”.

Källa: Sveriges Radio

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.