Anton El Raai med ursprung i Libanon sitter i en soffa, iklädd en svart t-shirt. Han är orolig över utvecklingen i Libanon som under den senaste tiden inneburit allt större mänskligt lidande i spåren av Israels militära operationer i landet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ser många paralleller från när jag själv flydde” – Anton El Raai flydde Libanon med sin närmaste familj 2006, nu följer han historien upprepa sig från hemmet i Varberg. Foto: Ella Persson/SVT

Anton flydde Libanon som tioåring – nu följer han konflikten från Varberg

Publicerad

Filmklipp från släktingar i den libanesiska kuststaden Saida landar i hans mobil i Varberg. Platser som han känner igen bombas. Kriget har än en gång kommit till Anton El Raais barndomsstad och flyktvägarna för släktingarna i Libanon är få.

– Man vet inte riktigt var man ska ta vägen, säger Anton El Raai.

För Anton El Raai har den senaste tiden varit tyngd av oro för vad som kan komma att hända. Från hemmet i Varberg följer han händelserna i landet han lämnade 2006.

– Man är orolig för att det ska förstöras och återgå till vad det har varit en gång igen, säger han.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

I klippet berättar han om känslorna kring händelseutvecklingen i Libanon och om vad han får höra från sina släktingar som är där.

Anton El Raai är också kommunfullmäktigeledamot för Socialdemokraterna i Varberg.

Israeliskt markanfall mot Libanon

Sedan mitten av september har Israel trappat upp sina militära insatser mot den Iranstödda gruppen Hizbollah i Libanon. Den 1 oktober inledde Israel också markanfall mot Libanon.

De senaste veckorna har över tusen dödats i Libanon och över en miljon libaneser har enligt FN tvingats på flykt från sina hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Mer i ämnet