En person med långt, svart hår står i en trappa som leder uppåt. Bakgrunden visar en inomhusmiljö med ljusa väggar och trappsteg i tegel. Det finns också ett handrail i trä på sidan av trappen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Carola Assaf berätta om hur hon hanterar sin oro över släkten som är kvar i Libanon. Foto: Privat

Carolas släktingar bor i Libanon – följer utvecklingen med oro

Uppdaterad
Publicerad

Den israeliska militären uppger på tisdagen att det pågår intensiva strider mot Hizbollah i södra Libanon. Carola Assaf från Jönköping som har sin släkt i Libanon följer spänt händelseutvecklingen.

Carola Assaf, 28, bor just nu i Stockholm för studier, men hon kommer från Jönköping där hennes familj bor. Släkten bor i Libanon, i trakterna kring Beirut.

– Jag är orolig och det är svårt att sova, säger hon.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Markoperation inledd

Israel har gått in med trupper i södra Libanon, i vad militären (IDF) själv beskriver som en ”begränsad markoperation” som inleddes under natten mot tisdag.

Israel har även utfört ett flertal luftanfall mot Beiruts södra förorter.

Situationen i Libanon blir allt mer akut dag för dag, timme för timme – och behovet av humanitärt stöd är enormt, enligt Röda korset.

Här kan du följa SVT Nyheters liverapport om konflikten i Mellanöstern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Mer i ämnet