Porträtt av man som står på stora torg i Halmstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka trygghetsskapande åtgärder har kommit på plats – och vilka fler vill det politiska styret ha i närtid? I klippet får kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S) frågan. Foto: Anton Johansson/SVT

Tre åtgärder för att ökatrygghetskänslan i Halmstads centrum

Publicerad

Den årliga trygghetsenkäten visar ett resultat som känns igen från de senaste åren i Halmstad. Centrum omnämns som det mest otrygga området. Så vad ska det politiska styret göra för att ändra på det?

Trygghetsenkäten för Halmstads kommun tas fram årligen och besvaras av kommuninvånarna. Sedan 2019 har centrum varit platsen som mest frekvent pekas ut som mest otrygg.

– Det är naturligtvis inte bra, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S).

Sedan ett halvår tillbaka har kommunen bland annat tagit in ordningsvakter för att stärka tryggheten, något som de vill fortsätta med även detta år över ett större geografiskt område.

I klippet ger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S) svar på vad det politiska styret vill göra för att stärka trygghetskänslan i centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.