Bild på en saboterad gravsten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En gravsten i koppar stals under förra veckan från Knäreds kyrkogård. För både kyrkopersonalen och polisen är det första gången något liknande händer. Foto: Andreas Andersson/SVT

Unika kopparstölden i Knäred – gravsten togs från kyrkogård

Uppdaterad
Publicerad

Kopparstölder från kyrkor är inte helt ovanligt. Vid Knäreds kyrka har man tidigare fått stuprör i koppar stulna, men i förra veckan utsattes man för en unik variant på brottet. En gravsten i koppar blev stulen från kyrkogården.

Gravstenen i koppar är inte första stölden av koppar på orten. Förra veckan sågades kraftledningar i Knäred ner. Polisens misstanke är att syftet var att komma åt koppar från ledningarna, och man utesluter inte att det kan finnas en koppling till gravstensstölden.

Två gripna

Under tisdagen greps två personer i Laholm efter att polisen hittat större mängder koppar på två adresser. I nuläget vet man dock inte om det finns en koppling till gravstensstölden, och gravstenen fanns inte med bland godset som polisen hittade.

Mer om hur kyrkan och polisen ser på gravstensstölden får du reda på i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.