Man i kavaj och hand med mobiltelefon

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför har det förekommit bluffannonser på hemsidan och var finns information om betalningsvillkoren? I klippet svarar Jan Revald, vd på Reva Group, på kritiken. Foto: SVT

Vd:n om anmälningarna mot Bostadslistan: ”Inte tillräckligt bra”

Publicerad

Felaktiga annonser, otydliga betalningsvillkor och en kundtjänst som är svår att nå. Det är kritiken som riktas mot sajterna Bostadslistan och Bostadshub i ett hundratal anmälningar. SVT får tag på vd:n i Köpenhamn.

– Vi kommer titta på anmälningarna och göra justeringar om det verkar meningsfullt, säger Jan Revald, vd för Reva Group.

På Bostadslistan och Bostadshub kan användare hitta hyreslägenheter i flera svenska städer.

Bakom sajterna ligger Reva Media som nu anmälts över hundra gånger till Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden.

Känner bara till fåtal anmälningar

Bolaget har postadress i Halmstad, men där finns ingenting utom en postlåda. Till slut får SVT tag på vd:n Jan Revald som finns i Köpenhamn.

Han blir förvånad och säger sig bara känner till ett fåtal av anmälningarna.

Varför har det förekommit felaktiga och inaktuella annonser på hemsidan? Var finns information om betalningsvillkoren och hur ska konsumenterna komma i kontakt med företaget för att säga upp prenumerationen? I klippet svarar Jan Revald på kritiken.

”349 kronor för ingenting är väldigt mycket” – här är klagomålen mot Bostadslistan:

Flera anmälningar mot bostadssajt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Blev så sjukt arg på att de har annonser som är sju år gamla”. Se hur anmälare till Konsumentverket själva beskriver tjänsten Bostadslistan Utdrag ur anmälningarna är inlästa av reportrar på SVT. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.