Grupp människor vandrar längs en skogsstig omgiven av grönska. Flera personer bär på vandringsstavar och ser ut att vara engagerade i konversationer. Det är en solig dag med träd som skapar en vacker och lugn atmosfär. Pratpromenad, Falkenberg, Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Följ med på Emmas Widells nystartade pratpromenad i Falkenberg. Foto: Nellie Rolandsson/SVT

Vill lindra ensamheten – Emma startade pratpromenader i Falkenberg

Publicerad

Ensamheten ökar i Sverige, var fjärde vuxen känner sig ensam, enligt en enkät gjord av Folkhälsomyndigheten.

Emma Widell i Falkenberg ville hitta en lösning där människor enkelt möts och pratar, därför startade hon Promenera och prata mera, dit alla är välkomna.

– Jag har alltid en lyckokänsla i kroppen när jag cyklar hem på tisdagar och tänker på de möten jag skapat, säger Emma Widell.

Häng med på en tisdagspromenad och möt deltagarna i klippet

Varje tisdag står Emma vid Tullbron i Falkenberg och väntar på promenadkompisar under parollen Promenera och prata mera.

Idén fick hon från organisationen Hej främling och nu är hon först i Halland med att ha startat en aktivitet i deras regi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.