En man har gripits misstänkt för att ha skjutit mot en annan man i Åstorp. Skotten träffade dock inte. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En gripen efter skottlossning i Åstorp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en man i 35-årsålden misstänkt för att skjutit mot en man och en kvinna i skånska Åstorp under natten till lördagen, skriver polisen på sin sajt.

Mannen är misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Händelsen, som inträffade i centrala Åstorp, blev känd sedan vittnen larmat polisen, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Vi körde dit och undersökte platsen och hittade vissa tekniska fynd som styrker vittnenas berättelse, säger Jörgen Winberg vid polisen, till tidningen.

Han säger att det verkar vara flera skott som mannen har avlossat mot dem som polisen ser som mannens måltavla. Skotten träffade dock inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.