Vänsterpartisten Ali Hadrous i Landskrona har kritiserats för antisemitiska inlägg i sociala medier. Nu lämnar han partiet. Arkivbild. Foto: Jessica Gow

Hadrous lämnar V efter antisemitiska inlägg

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartisten Ali Hadrous i Landskrona, som varit avstängd från partiarbete sedan han delat en rad antisemitiska inlägg i sociala medier, har lämnat partiet, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Ett uteslutningsärende har pågått i Vänsterpartiet. Att han nu självmant lämnar förvånar inte biträdande partisekreterare Maria Forsberg, skriver hon i ett mejl till tidningen.

Ali Hadrous bekräftar för SVT Nyheter Helsingborg att han nu lämnar partiet.

– Jag har inte varit nöjd med ledningens politik när det gäller Palestinafrågan, säger han.

Kan bli politisk vilde

Hadrous uppger att han inte tagit ställning till om han också ska lämna sin plats i Landskronas kommunfullmäktige, eller om han ska bli politisk vilde.

– Det var många personer som kryssade i mitt namn i valet och jag vill inte att de blir besvikna, så jag måste fundera, säger han.

Ali Hadrous har även stängts av från sin tjänst som lärare och utreds nu av Skolinspektionen om han är lämplig som lärare.

– Jag pratar inte om Palestinafrågan i skolan och kopplar inte politik till matte, NO och teknik. Mitt uppdrag som politiker gör jag på fritiden, säger han.

V-politiker i Malmö har lämnat partiet

Tidigare har även Orwa Kadoura, före detta vice ordförande för V i Malmö, lämnat partiet efter liknande kritik mot att han gjort antisemitiska inlägg i sociala medier.

Vänsterpartiet i Göteborg har tillfälligt stängt av av Kristofer Lundberg som ordförande för partiföreningen i Angered sedan sajten Doku visat att han har uttalat stöd för terrorklassade PLFP (Folkfronten för Palestinas befrielse). Lundberg är också inblandad i en brottsutredning.

Vänsterpartiet Ali Hadrous

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter avslöjandet uppmanade Vänsterpartiet honom att lämna sina uppdrag och inledningsvis sa Ali Hadrous att han tänker sitta kvar som politisk vilde om det krävs. Arkivbild från EU-valet 2024. Foto: Mickan Mörk/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.