Kvinna parkerar cykeln i det nya cykelgaraget

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det nya cykelgaraget utanför Helsingborg C används inte i den mån kommunen hade hoppats, se vad Helsingborgarna tycker i klippet ovan. Foto: Lilian Muhsin

Helsingborgarna om den nya cykelparkeringen: ”Pengarna borde gått till annat”

Publicerad

Helsingborgs stad har spenderat 20 miljoner kronor på en ny cykelparkering vid centralstationen, men garaget står nästan tomt. Många invånare anser att pengarna kunde ha använts bättre.

I samband med renoveringen av Helsingborgs centralstation byggdes en ny cykelparkering precis utanför Helsingborg C. Trots den stora investeringen står cykelgaraget nästan tomt och många Helsingborgare fortsätter att parkera sina cyklar på Kungstorget.

– Jag tror att Helsingborgarna har tyckt att det har kostat alldeles för mycket, så blir det kanske en liten protest, säger Katrine Gustafson.

Kritik mot kostnaden

En återkommande kritikpunkt är kostnaden. Flera Helsingborgare föreslår att pengarna kunde ha investerats i annat som exempelvis skola och vård medans vissa gärna hade önskat mer växtlighet eller kanske en snygg staty istället för garaget.

– Den tar upp väldigt mycket plats och det känns krångligt att ställa sin cykel där när det är flera våningar, säger Ali Hamid.

Se mer av vad Helsingborgarna tycker om det nya cykelgaraget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.