Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern tar nu över makten i Klippan med stöd av Vänsterpartiet och Liberalerna.
Och ut i kylan åker de före detta avsatta Sverigedemokraternas nya parti Vår Framtid tillsammans med två moderater och Kristdemokraterna.
Den dramatiska omröstningen i tisdagskvällens fullmäktige slutade med 18 röster mot 17 – och maktskiftet blev ett faktum.
Men bara kanske...
Men nu skriver det utkastade partierna ett överklagande till förvaltningsrätten eftersom man anser att det begåtts formella fel som bryter mot kommunallagen.
– Dessutom begär vi inhibition, säger Ann Andresen (M), som hittills varit kommunstyrelsens ordförande.
Ordet kan översättas till fördröjning eller förbud. För Klippans del innebär ett ja till inhibition helt enkelt att maktskiftet får vänta till förvaltningsrättens utredning är klar.
Utredningen om eventuella fel får ta tid – men en beslut om inhibition måste fattas snabbt, på bara ett par dagar.
Kan ta ett par år
Och fortsätter sedan det utkastade styret att överklaga ända till högsta förvaltningsdomstolen – ja, då kan det ta ända till valåret 2026 innan det blir ett klart beslut.
– Det skulle förstås innebära ett bakslag för vår sida. Men vår erfarenhet säger att det inte blir ja till inhibition, säger Johan Petersson (S).
På en Facebook-sida riktar medborgare kritik mot den turbulenta maktstriden i Klippan.
– Jag kan förstå om det uppfattas som underligt men det är en viktig demokratifråga. Alla förstår att 18 är fler än 17, säger Johan Petersson (S).
Den politiska stormen i Klippan
• Två moderater, bland annat kommunstyrelsens ordförande Anna Andresen, slog ihop sig med SD, KD och lokala Vår framtid i Klippan. Därmed förlorade S, M, C, L och V den tänkta makten efter valet 2022.
• Men sen sparkades nästan alla SD:are ur partiet för att de släppt in två politiker med förflutet i en nazistisk organisation.
• Fast de fortsatte styra som politiska vildar och sen gick de flesta med i Vår Framtid.
• Samtidigt som M gjort upprepade försök att få Anna Andresen utesluten ur partiet.
• Och sen jämnades badet i Östra Ljungby med marken vilket väckte ett ramaskri och ledde till en fällande dom i förvaltningsrätten för Anna Andresen – som blev polisanmäld i samma ärende.
• I höstas bytte sverigedemokraten Jens Leandersson parti och blev moderat. Och därmed fick den politiska oppositionen en egen majoritet med en rösts övervikt – 18 mot 17.