Polis på plats och söker med specialsökhund på en gång- och cykelväg i Ängelholm efter att en flicka i tioårsåldern förts till sjukhus efter en knivattack. Foto: TT

Kvinna som attackerade flicka i Ängelholm allvarligt psykiskt störd

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-åriga kvinna som attackerade en tioårig flicka i Ängelholm i juni är allvarligt psykiskt störd. Det har den rättspsykiatriska undersökningen kommit fram till.

Flickan kunde efter överfallet i ett bostadsområde ge ett signalement på kvinnan som greps och häktades. Den 34-åriga kvinnan har erkänt attacken och nu är den rättspykiatriska undersökningen klar.

I den står det att hon till följd av den allvarliga psykiska störningen saknat förmåga att inse gärningens innebörd och att hon saknat förmåga att anpassa sitt handlande efter sådan insikt.

Ängelholmsdådet

Risk för återfall

Undersökningen kommer också fram till att det finns medicinska förutsättningar att överlämna henne till rättspsykiatrisk vård och att det finns risk för återfall av allvarligt slag.

Den 34-åriga kvinnan är bosatt nära platsen där flickan attackerades och är tidigare dömd för misshandel mot en närstående och är misstänkt för fler överfall.

Så här rapporterade SVT Nyheter Helsingborg om händelsen i juni:

En ung flicka skadades allvarligt efter en misstänkt knivskärning i Ängelholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ung flicka skadades allvarligt efter en misstänkt knivskärning i Ängelholm. Foto: Casper Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ängelholmsdådet

Mer i ämnet