Arrangörerna Helena Larsson och Heidi Bergqvist

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från ljusmanifestation i Landskrona i videon. Foto: Joel Sund/SVT

Ljusmanifestation för mördade flickan i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Snart har det gått en vecka sedan en 14-årig flicka hittades mördad i Landskrona. På måndagskvällen samlades Landskronabor i alla åldrar för att hedra, minnas och sörja henne.

Kvällssolen lyste klart över Rådhustorget i centrala Landskrona när omkring 200 personer samlades på platsen under kvällen. Fontänens kant pryddes av otaliga ljuslyktor, blombuketter, nallar och handskrivna brev. Manifestationen hade anordnats till minne av den 14-åriga flicka som hittades dödad vid den gamla järnvägsstationen den 23 juli.

”Visa att vi bryr oss”

– Man vill visa sitt stöd, visa att man tänker på flickan och visa hennes nära och kära att vi bryr oss, säger Helena Larsson, en av initiativtagarna.

Mord på flicka i Landskrona

Tre av dem som kom till Rådhustorget var Samira Nijim, Nicolett Johansson och Melanie Tajik. De är alla tre ungefär lika gamla som den mördade flickan.

– Det som är mest jobbigt är hennes unga ålder. Och att gärningsmännen också var så unga, säger Samira Nijim.

– Man blir nästan rädd för att skaffa nya vänner, fyller Melanie Tajik i.

Tre misstänkta för inblandning

Två tonårsflickor är misstänkta för mordet och en tredje person är misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Samira Nijim berättar att hon känner sig upprörd över att unga tjejer kan ta till sådant våld.

– Att vi har kommit till en tid där det ska behöva vara så. Då är det illa. Våldet tar aldrig slut, säger hon.

I en tidigare version stod det i artikeln att tre tonårsflickor misstänks för mordet. Rätt är att två tonårsflickor är misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på flicka i Landskrona

Mer i ämnet