Kameraskärmens vy visar en person som sittervi bakgrunden, med fokus på en vit skjorta i förgrunden. Skärmen visar kamerainställningar och ett svagt rött ljus, vilket indikerar att kameran är påslagen. Våld mot kvinnor, kvinnovåld, våld i nära relationer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan får du höra ”Mia” berätta om sitt liv med en misshandlande man. Och hur hon lyckades lämna relationen. Foto: Simon Melin/SVT

”Mia” bröt sig fri från våldsam relation: ”Kom till ett vägskäl”

Uppdaterad
Publicerad

”Mia” är en av många kvinnor som levt med män som förtrycker och slår.

Hör henne berätta om resan in i mörkret. Och ut.

Det började med kärlek.

– Jag trodde inte att det fanns en sån kärlek, så omtumlande och fullständig, berättar Mia, som egentligen heter något annat.

Men efter några månader började svartsjukan och undan för undan trycktes Mia ner och till sist försvann allt självförtroende.

– Jag tänkte att det var mig det var fel på och om jag bara kunde ändra mig så skulle allt bli bra igen. Jag var som en lök där allt skalades av undan för undan, berättar hon.

Efter sex månader började slagen.

Men till slut lyckades Mia lämna relationen med sina barn.

I klippet ovan kan du höra henne berätta om sitt liv med en misshandlande man. Och hur hon lyckades lämna relationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.