Man visar lägenhet som brunnit

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Johansson bor direkt ovanpå lägenheten som misstänks ha utsatts för en mordbrand under måndagskvällen. Hör honom berätta mer i vårt inslag. Foto: Oliver Kertes/SVT

Misstänkt mordbrand i Perstorp tros vara isolerad händelse

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen fördes en kvinna till sjukhus med allvarliga skador, efter att en lägenhet i ett flerfamiljshus i Perstorp utsattes för en misstänkt mordbrand.

– Det är väldigt obehagligt, säger grannen Thomas Johansson.

Måndagens brand är en i raden av flera bränder som härjat Perstorp under de senaste veckorna. Men Perstorps kommunpolis Alexandra Norén ser inga tecken på att bränderna ska vara sammankopplade.

– Tidigare bränder har haft likartade tillvägagångssätt – man tänder på en bit papper och sen har det eskalerat till garagebränder och så, säger hon.

Och händelserna igår stämmer inte överens med det?

– Nej, det är ett helt annat tillvägagångssätt.

Vilken typ av tillvägagångssätt vill hon dock inte utveckla.

Grannens oro

Thomas Johansson bor på våningen över den eldhärjade lägenheten. Han ställer sig nu frågan om vad som hade hänt om brandkåren inte hade fått bukt på branden såpass fort.

I klippet ovan visar Thomas Johansson den eldsargade trappuppgången.

På grund av den senaste tidens bränder har polisen ökat sin närvaro i Perstorp, berättar Alexandra Norén. Detta har även lett till en polisiär drönarbevakning av Perstorp – en satsning som ännu inte tycks gett resultat.

– Än så länge har den inte gett resultat, men vi har den igång så fort vi jobbar riktat likt vi gjort de senaste veckorna. Den kan komma att visa sig vara användbar. Tyvärr var den inte igång under gårdagen.

Polisen vill ha tips

Polisen uppmanar nu alla som tro sig veta något om såväl gårdagens händelser som tidigare bränder i trakten att höra av sig.

– Vi har en god underrättelsebild av vad som har skett i Perstorp de senaste veckorna, men det svårt att leda det i bevisning.

Kvinnan i 55-årsåldern som skadades allvarligt i samband med branden fördes till sjukhus med ambulans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.