Trafikpolis, motorcykel, bajs, asfalt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I 13 år har Richard Karlsson varit Trafikpolis i Helsingborg och lika länge har Vasatorps kontrollplats varit nedskitad. Se hur det ser ut i klippet ovan. Foto: SVT

Polisen i Helsingborg larmar: ”Arbetar bland råttor och mänsklig avföring”

Uppdaterad
Publicerad

Sopor som förpestar trafikpolisens arbetsplats har under flera år varit ett bekymmer på Vasatorps kontrollplats i Helsingborg.

Nu kräver polisen att Trafikverket agerar.

Enligt trafikpolisens skyddsombud, Richard Karlsson, har turerna varit många och pågått länge.

Det handlar om Vasatorps kontrollplats som ligger längs E6:an i norrgående riktning i höjd med Långeberga industriområde. Där har skräpsituationen enligt polisen varit besvärlig under flera års tid.

– Soporna drar till sig fåglar, råttor och andra skadedjur och det beror på att soporna töms för sällan, säger Richard Karlsson som i 13 år varit trafikpolis i Helsingborg.

Det har fört med sig att mängder av sopor hamnar på marken. Och eftersom det inte finns några toaletter på platsen, förekommer det också att trafikanter som stannar där gör sina behov på marken.

Se hur det ser ut i klippet ovan.

Tycker situationen har blivit bättre

Trafikverket som sköter driften menar å sin sida att situationen har blivit bättre och att platsen ska städas tre gånger i veckan. Något polisen ifrågasätter.

– Det är beklagligt, men vi får backa bandet och se det som en dialog mellan myndigheter. Vi välkomnar att vi fortsätter den dialog vi har idag, säger Henrik Nilstam som är enhetschef på Trafikverket.

Kontrollplatsen är först och främst till för att polisen ska kunna kontrollera fordon som kör på vägarna. Men den har tidigare varit en rastplats och används också som rastplats av många lastbilschaufförer enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.