Susanne Resmark håller i en stor råttfälla.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Susanne Resmark om familjens kamp mot råttorna i garaget och om att de ibland tar hjälp av katten Brian. Foto: Tomas Olsson/SVT

Råttorna försvann från Hembygdsparken i Ängelholm – flyttade in hos grannarna

Publicerad

Problemen med råttor i Hembygdsparken blev akuta. En omfattande sanering inleddes och en stor del av råttorna försvann. Men sedan några månader tillbaka har villakvarteren på andra sidan gatan fått mängder med nya invånare.

– En dag låg det solrosfrön över hela golvet i garaget. Vi satte ut massor av fällor och hittills har vi fångat 13 råttor, säger Susanne Resmark.

Det var maten i djurhusen som lockade råttorna till parken. I höstas kallade Ängelholms kommun in experter för att bland annat råttsäkra byggnaderna.

Ska råttsäkra sitt eget hus

Att en del av råttorna nu verkar ha sökt sig till villorna i närheten tar Susanne Resmark med ro. Hon ser det som en påminnelse om att även de behöver råttsäkra sina hus.

– Om jag varit råtta och inte kommit in i djurhusen i parken hade jag också sökt mig till ett varmt garage. Men vi har våra fällor laddade. Vi är redo, säger hon.

I klippet berättar Susanne Resmark hur de bekämpar råttorna. Bland annat med hjälp av katten Brian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.