Vardagsrum i spillror efter att en bil kört rätt in i huset.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det går knappt att ta sig fram genom förödelsen av det som för bara några timmar sedan var ett fint vardagsrum. Se mer i klippet. Foto: Minna Korsgren/SVT

Se förödelsen efter olyckan – bil körde in i husvägg vid Vallåkra

Uppdaterad
Publicerad

Bilen kraschade ungefär fyra meter in i huset, där vardagsrummet och köket helt gick i spillror. Allt medan husägaren låg och sov i rummet bredvid.

– Jag försökte ta mig ut så snabbt det gick, berättar mannen, som vill vara anonym, för SVT Nyheter.

Strax innan klockan 23 på torsdagskvällen larmas räddningstjänst och ambulans efter att en bil kört rakt in i ett hus.

Ugnen kastades åtta meter in i huset, den öppna spisen och murstocken är helt demolerade, prydnadssaker och fotografier ligger nu totalförstörda i rasmassorna efter den underliga kraschen.

Husägaren, en man i 75-årsåldern, vaknade av smällen och trodde att åskan slagit ned. Istället var det en personbil som kört genom ett staket, över en grässlänt, genom husfasad och stannat ungefär fyra meter in i hans vardagsrum.

– Det bara rök och blev svårt att andas, elen gick ju så jag försökte ta mig ut så snabbt det gick, berättar mannen, som vill vara anonym, för SVT Nyheter.

Låg och sov i rummet bredvid

Sovrummet, där husägaren låg och sov, ligger i anslutning till vardagsrummet och är fortfarande intakt.

Exakt vad som orsakade kraschen är oklart. Huset ligger intill en väg vid Vallåkra utanför Helsingborg. Där är hastighetsbegränsningen sjuttio kilometer i timmen. Men husägaren vittnar om att det körs betydligt fortare än så.

Föraren, en man i tjugoårsåldern, fördes till sjukhus i ambulans för kontroll. Skadeläget är oklart men mannen har kunnat höras av polisen. En anmälan om vårdslöshet i trafik har gjorts emot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.