Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Härligt väder med mycket folk på plats när söderdagen arrangeras i Helsingborg city. Se mer från festligheterna i klippet. Foto: Firas Razak Tuma/SVT

Skön sol och stor glädje på Söderdagen i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen arrangerades Söderdagen i Helsingborg med massor av aktiviteter för barn och vuxna. Evenemanget hålls för andra året.

– Allt är trevligt här. Jättefint väder och mycket folk, säger Mohammed Tamim som är där med sina barn.

– Söderdagen är ett projekt som vi genomför tillsammans med verksamheterna i området för att dra folk hit till stan, säger Malin Thörnwall som är projektledare HBG City.

Eventet sträcker sig från ”park till park” alltså från Stadsparken till Furutorpsparken. Evenemanget hålls för andra året.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt för söder att något sådant händer så att alla kan både leka och vara tillsammans. Alltså få bort alla fördomar, säger Maja Månsson som är där med sina fina döttrar.

Vill locka folk

Det står klart nu att Söderdagen blir ett årligt återkommande evenemang.

– Det finns stort intresse och engagemang här i området därför kommer vi att fortsätta med det. Vi vill locka folk från hela Helsingborg att komma till området och upptäcka det som finns här, säger Malin Thörnwall.

Se mer om stadsområdesfesten på söder i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.