Mordplats i Landskrona

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En flicka i högstadieåldern hittades död i Landskrona natten till tisdag. En jämnårig flicka misstänks nu för mord och människorov – hör åklagare Tomas Olvmyr berätta mer i klippet. Foto: Joel Sund/SVT

Tonårsflicka hittades död – jämnårig misstänks för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den person som hittades livlös utomhus i Landskrona har nu preliminärt identifierats som en flicka i högstadieåldern, enligt Åklagarmyndigheten. En flicka under 15 år misstänks för mord och människorov.

Inledningsvis uppgav polisen att det handlade om en kvinna i 25-35-årsåldern som hittats död. Nu meddelar Åklagarmyndigheten att det handlar om en ung flicka i högstadieåldern.

– I utredningen har vi undersökt hennes aktiviteter kort tid innan hennes död och fick information som pekade på en annan ung flicka under 15 år. Det ledde att vi hämtade in henne till förhör kring hennes misstänkta inblandning, säger Tomas Olvmyr, som leder förundersökningen.

Mord på flicka i Landskrona

Inte frihetsberövad

En flicka under 15 år greps på tisdagen misstänkt för mord och människorov, något Helsingborgs Dagblad var först med att berätta om. Eftersom hon är under 15 år är hon inte frihetsberövad.

Flickorna ska ha varit bekanta med varandra.

– Den information som framkommit i nuläget är att den avlidna flickan och den flicka som hörs om sin inblandning i händelsen är bekanta med varandra sedan tidigare, säger senior åklagare Tomas Olvmyr som leder förundersökningen.

Åklagaren vill inte säga vad flickans inställning till misstankarna är men hon har inte erkänt brottet. Hon är nu omhändertagen av sociala myndigheter.

”Ingen tvekan att det rör sig om ett mord”

Det var strax efter midnatt på tisdagen som en polispatrull hittade en livlös flicka utomhus under en rutinpatrullering. Poliserna påbörjade återupplivning och fick därefter assistans av ambulanspersonal – men hennes liv gick inte att rädda. Efter en och en halv timme dödförklarades hon på sjukhus.

– Det är ingen tvekan om att det rör sig om ett mord. Vi är övertygade om att hon bragts om livet av annan, har Kent Persson, utredare på Grova brott tidigare sagt till SVT Nyheter Helsingborg.

Anhöriga är underrättade.

I videon nedan kan du höra polisen berätta om misstänkta mordet.

Två poliser övervakar avspärrningarna vid järnvägsstationen i Landskrona där en död kvinna hittats. Polisen misstänker mord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar polisen om varför de misstänker att den ännu inte identifierade kvinnan har mördats. Foto: Joel Sund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på flicka i Landskrona

Mer i ämnet