Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Två priser till Helsingborg på Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Två priser på Idrottsgalan delades ut till Helsingborgare. Årets nykomling gick till golfaren Linn Grant och årets peppare till Fuzed (Karl Sergel och Olof Danielsson.)

Linn Grants genombrott som golfare gav henne priset som årets nykomling.

– Gud, så sjukt, jag tror inte jag haft så här mycket puls på hela säsongen, sade Grant.

Och så tackade hon sin pappa och sin familj och där kom också tårarna.

Fuzed – årets peppare

Året peppare Fuzed (Karl Sergel och Olof Danielsson) fick pris av prins Daniel.

Motiveringen löd: ”Årets vinnare har kombinerat ungas digitala intresse med den traditionella fysiska arenan på ett modigt, innovativt och gränsöverskridande sätt. En mötesplats för barn och unga som skapar möjlighet till rörelseglädje och en mer hälsosam livsstil i en digital värld.”

– Både jag och Olof har en uppfostran i föreningslivet genom vår passion för fotboll, där vi fick gemenskap och rörelseglädje. Vi fick vara en del av något större än oss själva, sade Karl Sergel. Hör mer i klippet.

Fuzed är en anläggning i Helsingborg där de jobbar för en hållbar gamingindustri där en sund livsstil och fysisk aktivitet är en självklar del av spelandet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.