Christer Hult Båstad tennis 2024

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Titta på videon ovan för att se förberedelserna bakom årets stjärnspäckade tennisveckor i Båstad. Foto: SVT/Anna Simonsson

Världsstjärnor till tennisveckorna i Båstad – kan bli publikrekord

Publicerad

Nu börjar sommarsäsongen med tennisveckorna i Båstad och i år spelar flera världsstjärnor i tävlingen. Den stjärnspäckade tävlingen förväntas slå publikrekord, med fler besökare än någonsin tidigare.

Årets ATP-turnering i Båstad har slagit rekord i biljettförsäljningar och över 70 000 besökare förväntas komma till turistorten.

– Det är nog det bästa startfältet vi någonsin haft, det är första gången sedan 1979 vi har en världsetta på plats och vad som är extra speciellt och kul är att vi får hit en av världens bästa tennisspelare genom tiderna, Rafael Nadal, säger turneringens vd Christer Hult.

Herrveckan slutsåld

Biljetterna till herrveckan är helt slutsålda, för damveckan gäller fri entré men även där räknas det med rekordmånga besökare.

– Det är fantastiskt, vi har extremt stora förväntningar på de här två veckorna, säger Christer Hult.

Engagemanget för tennisturneringarna märks även av bland flera Båstadsbor, trots trafikkaos och att det kryllar av turister.

– Tennisveckorna är en del av energin i byn och är därför vi är här, det är bara härligt, säger Carl-Johan von Uexkull som har ett sommarhus i Båstad och köpt biljetter till årets turnering.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.