Alla anmälningar som kommer in till miljöförvaltningen följs upp. Hittills har inget ärende i Helsingborg gått så pass långt att smittskyddsläkare kopplats in. Foto: Frida Bergkvist

58 anmälningar om trängsel på Helsingborgskrogar

Uppdaterad
Publicerad

58 anmälningar om trängsel på krogar har kommit in från allmänheten till miljöförvaltningen i Helsingborg. Under helgen gjordes elva kontroller och nio krogar fick anmärkningar.

Sedan påskveckan har miljöförvaltningen fått in 58 anmälningar från allmänheten om trängsel på restauranger och caféer i Helsingborg.

Ett femtiotal av dem har följts upp med så kallade trängselkontroller.

I helgen genomförde miljöförvaltningen trängselkontroller på elva olika krogar Helsingborg. Nio av de kontrollerade verksamheterna fick någon typ av anmärkning.

– De flesta anmärkningarna handlar om enstaka saker som behöver rättas till för att det ska bli riktigt bra. Från helgens kontroll är det exempelvis en verksamhet som ska göra åtgärder för att få bättre struktur i kassakön, säger Olu Lindström, avdelningschef på livsmedelskontroll, miljöförvaltningen i Helsingborg.

Samtliga krogar fick anmärkning

Helgen dessförinnan genomförde miljöförvaltningen trängselkontroller på tolv krogar. Då fick samtliga krogar någon typ av anmärkning. Bland annat handlade det om köbildning vid kassa eller toaletter och brist på information till gästerna.

– Då kan det vara så att man behöver rätta till det och återkomma till oss, säger Olu Lindström.

Trots att miljöförvaltningen bedömt att flera krogar behöver vidta extra åtgärder, tycker Olu Lindström att det generellt sätt ser bra ut.

– Min erfarenhet är att många vill, och gör mycket för att det ska bli så bra som möjligt. Hittills har inget ärende gått så pass långt att vi behöver koppla in smittskyddsläkare, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.