Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Huso Musovic, storebror till den hyllade målvakten Zecira Musovic, är stolt över systerns insats i det svenska landslaget och på hans kafé i Helsingborg hänger hennes landslagströja. Foto: Natalie Medic/SVT

Zecira Musovics bror: ”Hon lever min dröm”

Publicerad

Zecira Musovic har hyllats världen över för sina insatser som målvakt för svenska landslaget i VM. I Helsingborg driver hennes syskon ett kafé, där väggen pryds med hennes landslagströja.

Zecira Musovic har hyllats som målvakt i fotbolls-VM, inte minst för sina räddningar under matchen mot USA. Storebror Huso Musovic har hängt upp lillasysterns landslagströja på kaféet.

– Jag ville bli fotbollsproffs som liten. Nu lever hon min dröm, säger han stolt.

Den senaste tiden har allt fokus legat på lillasysterns bedrifter i fotbolls-VM. När Huso Musovic får frågan hur det känns att hans lillasyster blivit hyllad för sina insatser under VM så sammanfattar han det med två ord.

– Det första ordet är stolthet. Det andra ordet är ”äntligen”. Äntligen får hon visa hur duktig hon är.

”Hoppas de vinner”

På tisdag spelar Sverige semifinal mot Spanien. Även om Huso Musovic inte vill gå händelserna i förväg funderar han redan på hur de kan fira systern när hon kommer hem igen.

– Något blir det helt klart, men vi tar ett steg i taget. Hoppas, hoppas de vinner, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.