Stormen fällde träd från Östersund upp till Dorotea. Skogsstyrelsens preliminära beräkning är att 100 000 kubikmeter skog har förstörts.
I Hammerdal, Föllinge och Hotagen blåste hela trädbestånd ner och det har inneburit stor påverkan för enskilda skogsägare.
I ett pressmeddelande skriver Skogsstyrelsen att det är viktigt att ta säkerheten på allvar när man arbetar i eller vistas i stormskadad skog, eftersom instabila träd kan välta först en tid senare till följd av vindarna.
Viktigt att ta hand om fallna träd
Mattias Olofsson på Skogsstyrelsen i Jämtland säger i pressmeddelandet att det är särskilt viktigt att virket från stormfälld gran tas om hand, då det annars är ökad risk för angrepp av granbarkborre.
För att få avverka skog på områden större än en halv hektar, även om den är stormfälld, krävs en avverkningsanmälan. Avverkningen får sedan påbörjas tidigast sex veckor efter att anmälan kommit in till Skogsstyrelsen.
Vid oförutsedda händelser som till exempel storm kan man begära undantag från den så kallade sexveckorsregeln för att få börja med avverkningen tidigare.