21-åring skjuten på älgjakt

Uppdaterad
Publicerad

Efter att han precis skjutit en älgkalv dök en ny älg upp i skogen. När han sköt på den andra älgen hörde han ett skrik och en person föll till marken.

Omständigheterna kring dödsskjutningen i Gäddede i fredags är fortfarande inte utredda i detalj, men de uppgifter som är kända handlar om en tragisk olycka där jaktlagets hundförare vådasköt en 21-årig jaktkamrat till döds.

21-åringen var på besök i Gäddede för att jaga älg. De hade jagat tillsammans tidigare.

Dödligt vådaskott i Gäddede

Enligt uppgifterna till polisen flyttade sig 21-åringen från sitt pass och hamnade i skottlinjen bakom två älgar som rörde sig i strandkanten till en sjö.

Området kring platsen har spärrats av. Polisen har under måndagen genomfört en teknisk undersökning av olycksplatsen. 21-åringen bedöms ha avlidit omedelbart.

Det är ännu inte klart om dödsskjutningen var en olycka eller om hundföraren var vårdslös. Om polisen kommer fram till det senare kan hundföraren komma att åtalas för vållande till annans död.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödligt vådaskott i Gäddede

Mer i ämnet